Sjećate li se Željinog Dialibe? Našao je novi klub

Igrao i za mladu reprezentaciju BiH

Sjećate li se Željinog Dialibe? Našao je novi klub

Senegalac Boubacar Dialiba u prošlosti bio je apsolutni ljubimac publike na Grbavici. U Željezničar je došao kao niko i ništa, ali vrijednim radom je izgradio ime i izrastao u vjerovatno jednog od najboljih stranih fudbalera koji su nosili plavi dres u poslijeratnom periodu.

Dialiba je u sarajevskom klubu proveo dvije sezone i nakon toga napravio je više nego solidnu karijeru. Igrao je u Španiji, Belgiji, zatim Poljskoj, a od 2016. godine 'fudbalski hljeb' zarađuje u Turskoj gdje je jučer pronašao i novi klub.

Nakon što je igrao za Malatyaspor, Giresunspor i Umraniyespor, 31-godišnji Dialiba se jučer priključio klubu po imenu Keciorengucu koji se takmiči u tamošnjoj 2. ligi, a ugovor je potpisao na godinu dana s opcijom produženja.

"Dobro nam došao, Boubacar", poruka je koju je kao dobrodošlicu objavio i turski klub na zvaničnoj stranici.

Ovog nekadašnjeg mladog reprezentativca BiH u drugom turskom rangu čeka prava bh. kolonija. Tu su, između ostalog, Goran Karačić, Avdija Vršajević, Edin Cocalić, Ibrahim Šehić, Jasmin Šćuk, Nermin Hodžić, Aldin Čajić, Ognjen Todorović...

Promo

Top Komentari

Arnel925
Gledaj ovi igrača 3-4 sto ste nabrojali sve reprezentativci a igraju u drugoj Turskoj ligi sramota. Na sta dođe naša repka
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi