Sjećate se njega? Alen Melunović našao novi klub, daleko od BiH

Na Koševu se nije proslavio

Sjećate se njega? Alen Melunović našao novi klub, daleko od BiH

Sjećate li se Alena Melunovića? Napadač koji je 2013. godine igrao za Sarajevo, gdje se i nije najbolje snašao, pronašao je novi klub.

Danas 29-godišnji Melunović je od odlaska s Koševa promijenio skoro desetak klubova, a od januara 2018. godine 'fudbalski hljeb' zarađuje u Kini. Novi njegov klub na 'Dalekom istoku' je Guangdong Southern Tigers, koji se, baš kao i Shijiazhuang Ever Bright za koji je prethodno igrao, takmiči u tamošnjoj 2. ligi.

U pitanju je klub koji je prošlu sezonu u tamošnjem šampionatu okončao na 13. poziciji, a uz Melanovića, među strancima u klubu je, između ostalog, Raul Rodriguez koji je u prošlosti igrao za Espanyol.

Melunović se u svojoj prvoj sezoni u Kini pokazao u vrlo dobrom svjetlu, na 24 odigrane utakmice je postigao 10 pogodaka, a u novom klubu su uvjereni da golova neće nedostajati ni u narednom periodu.

Podsjećanja radi, Melunović jedan dio svoje karijere proveo i u BiH igrajući za Sarajevo. Koševo je napustio nakon loših izdanja ekipe u Evropi i ispadanja od albanskog Kukešija, a prije nego što se skrasio u Kini, od tada je igrao u Poljskoj, Čepkoj, Slovačkoj, Holandiji i Crnoj Gori.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi