"Sjedio sam na WC šolji, listao novine i shvatio kakva je ovo nekada bila ekipa..."

Danas su stvari puno drugačije...

"Sjedio sam na WC šolji, listao novine i shvatio kakva je ovo nekada bila ekipa..."

Steve Bruce, iskusni engleski stručnjak, je ljetos stigao na klupu Newcastlea. Međutim, ni on ne uspijeva od Svraka napraviti ekipu dostojnu renomea kluba.

Nekada je Newcastle bio ekipa čije su utakmice željno iščekivali svi ljubitelji otočkog fudbala. Međutim, odavno to nije tako. Izgubio se Newcastle u osrednjosti, loša transfer politika i politika kluba uopšte doveli su do toga da je danas ovaj kultni klub potpuno nezanimljiv, a utakmice često negledljive.

Svrake su ove sezone postigle tek šest golova i tako izjednačile najlošiji golgeterski učinak u 10 utakmica u hisotriji kluba. Za razliku od nekih prošlih, Newcaslte je ove sezone uložio dosta novca u pojačanja. Međutim, ni ofanzivna linija od 85+ miliona eura - Joelinton, Saint-Maximin, Miguel Almiron (stigao prošle sezone) ne pomaže.

Deset utakmica nove sezone Premier lige bilo je potrebno Steveu Bruceu da shvati da ne trenira onaj slavni Newcaslte, već osrednji ekipu iz "donjeg doma". A 'prosvjetljenje' je doživio na WC šolji.

"Sjedio sam na WC šolji prošle sedmice, listao novine i onda sam vidio sliku Alana Shearera i Lesa Ferdinanda i pomislio: Wow! Wow! Imali smo najboljeg centarfora u Engleskoj i vjerovatno najboljeg napadača Engleza u dugo vremena. A oba napadača su igrala u reprezentaciji Engleske", izjavio je Bruce, pa nastavio:

"Ali toga više nema, to je prošlost. Moramo prihvatiti gdje smo danas. Klub je dva puta ispadao iz Premiershipa u proteklih 10 godina i odavno je u donjem dijelu tabele... Moramo prihvatiti da smo poput ostalih 10-ak ekipa iz donjeg dijela tabele. To je ono što smo mi".

Steve Bruce svejedno i dalje namjerava vjerovati svojom izuzetno neefikasnom, skupocjenom trojcu u napadu (samo jedan gol).

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ne, neću odustati od njih. Moramo nastaviti raditi sa njima, postaće bolji... 22, 23 su im godine, novi su u Premier ligi. Uvijek je jako teško odmah se prilagoditi. Nekima je potrebno jako dugo vremena. Kao primjer imamo dečka iz Chelseaja, Christiana Pulisica. Tri mjeseca su ga držali dok se nije prilagodio. Malo je onih koji odma mogu igrati u Premier ligi", izjavio je Bruce.

Inače, Newcastle danas, u okviru 11. kola PL, gostuje kod West Hama. Ovaj meč počinje u 16:00 sati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi