Srušio je evropskog velikana, a zarađuje manje nego neki igrači u Premijer ligi BiH

Ima svega 19 godina

Srušio je evropskog velikana, a zarađuje manje nego neki igrači u Premijer ligi BiH

A. Čaušević

Engleski Premiership je već godinama raj za fudbalere s obzirom na finansijske mogućnosti tamošnjih klubova, međutim za svakog igrača nije tako bajno i sjajno. 

Naime, 19-godišnji Matty Longstaff koji je u posljednjem kolu srušio slavni Manchester United zarađuje 850 funti sedmično, što znači da mu je mjesečna plata oko 7.000 KM.

Iako su plate igrača u Premijer ligi BiH "poslovna tajna" po kuloarima se može čuti da mnogi igrači imaju mjesečnu platu od po nekoliko hiljada maraka te sasvim sigurno ima onih koji su plaćeniji od igrača Newcastle Uniteda.

Inače, Longstaffov ugovor ističe na ljeto, a rukovodstvo Svraka već razmišlja da mu ponudu bolji i znatno poboljšani ugovor.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Poređenja radi u duelu na St James Parku mladi veznjak je potpuno nadigrao precijenjene zvijezde Manchester Uniteda posebice Freda koji primjera radi ima platu od čak 120.000 funti sedmično.

Top Komentari

DamirT
Nece moc prezivit sa 850 funti jadnik
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi