Počinje sjednica Izvršnog odbora NSBiH, čeka se ime novog selektora
Sjednica IO pod lupom javnosti

Članovi stigli na sjednicu

Počinje sjednica Izvršnog odbora NSBiH, čeka se ime novog selektora

Midhat Šljivak

Članovi Izvršnog odbora NSBiH započet će u 14 sati sjednicu na kojoj bi se trebalo saznati ime selektora fudbalske reprezentacije BiH.

Bh. fudbalska 'vlada' pokušat će da izglasa ime novog selektora, a vidjet ćemo hoće li to danas i učiniti.

Podsjetimo, po novom Statutu NS/FSBiH, Izvršni odbor može donositi odluke ako je na sjednici prisutno najmanje 12 od 15 članova, a odluke su važeće ako za njih glasa više od dvije trećine prisutnih od kojih jedan glas mora biti iz FSRS, te po jedan od predstavnika "kantonalnih" i "županijskih" saveza.

Novi selektor mora dobiti 11 glasova ljudi koji sjede u Izvršnom odboru, ali među njima mora biti po jedan član iz Fudbalskog saveza Republike Srpske, te "kantonalnih" i "županijskih" saveza.

Top Komentari

zvjezdan10
Biraju uhljupi najbitnijeg čovjeka u repki
2 0
Zeleni_zub
Odgodice za drugi drugog
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi