Sjeo u automobi i odjurio iz kluba kada je čuo da nije u početnom sastavu

Slovenac napravio skandal

Sjeo u automobi i odjurio iz kluba kada je čuo da nije u početnom sastavu

M. Šljivak

Svijet fudbala prepun je zanimljivih priča.

Profesionalni fudbaleri često su u centru pažnje zbog onog što rade van terena, a ono što je napravio reprezentativac Slovenije Nemanja Mitrović ne dešava se često.

Ovaj 26-godišnji defanzivac član je poljske Jagiellonije. Standardan je član prve postave ovog tima, ali se prije dva dana ponio itekako neprofesionalno prema klubu i ostatku ekipe.

Jagiellonia je jučer igrala finale poljskog Kupa protiv Lechije, a dan pred utakmicu Slovenac je saznao da će utakmicu početi sa klupe za rezerve.

S tim se nije mogao pomiriti. Sjeo je u automobil i odjurio je iz kluba, a na društvenim mrežama je objavio kako je povrijeđen.

Međutim, kada je čuo od trenera tima šta se dešava sa Mitrovićem, reagovao je predsjednik kluba Cezary Kulesza. Uspio je nagovoriti Slovenca da se pojavi u Varšavi i on je jučer bio u protokolu za meč.

Šansu za igru nije dobio. Trener Ireneusz Mamrot ga je ostavio na klupi, a kako se ponio prema ostatku ekipe i klubu, nije ni zaslužio ništa više od toga.

Na kraju Jagiellonia nije imala razloga za slavlje. Poraženi su od Lechije sa 0:1 i ostali su bez trofeja Kupa Poljske.

Mitrović će nakon svega vjerovatno snositi posljedice. Preko ovakvih stvari se jednostavno ne prelazi i sada se čeka konačna odluka kluba u njegovom slučaju.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi