Sloboda postigla dogovor sa prvakom Švedske

Predsjednik Kozlić odmah reagovao

Sloboda postigla dogovor sa prvakom Švedske · Saznajemo

A. Čaušević, foto: E. Dindić

U martu 2017. godine Sloboda je realizovala jedan do boljih transfera u posljednje vrijeme. Tada je tuzlansku ekipu napustio Sulejman Krpić. 

Krpić je nakon nekoliko odličnih godina na Tušnju ponovo otišao u inostranstvo, potpisao je ugovor sa AIK-om iz Štokholma.

Međutim, njegova avantura u Švedskoj nije dugo trajala te se nakon svega nekoliko mjeseci vratio u Slobodu.

Sloboda se tada obavezala da će prema klubu iz švedske prijestolnice ispuniti određene obaveze koje su nedavno došle na naplatu.

Ovih dana u Rudarsku 2 stigla je obavijest da je tuzlanski klub dužan švedskom prvaku dužan isplatiti 40.000 eura, a brzom reakcijom novog predsjednika tuzlanskog premijerligaša Seada Kozlića to je i urađeno.

Potvrdio je to u izjavi za SportSport.ba sportski direktor Slobode Ademir Smajlović.

"Tačno je da je stigla obavijest da moramo izmiriti obaveze prema AIK-u, čini mi se da se radi oko 40.000 eura i mogu reći da je predsjednik Sead Kozlić brzo reagovao i postigao dogovor s čelnicima švedskog prvaka", rekao nam je Smajlović.

Smajlović je otkrio kako bi sve obaveze prema Šveđanima trebale biti izvršene u narednih nekoliko mjeseci.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Dio smo isplatili, a čini mi se do kraja septembra trebamo isplatiti i preostali dio", kazao je Smajlović.

U međuvremenu, Krpića su fudbalski putevi preko Irana i ekipe Tractora doveli do Grbavice. Sa 15 golova trenutno je prvi strijelac Željezničara, ali i Premijer lige.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jaka igracina Krpic poslij 3 meseca provedena u AIK Svedska nazad u BiH.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi