U Sjevernoj Koreji ilegalno prenose mečeve Mundijala, a tri reprezentacije kao da ne postoje

Smatraju da su im oni neprijatelji

U Sjevernoj Koreji ilegalno prenose mečeve Mundijala, a tri reprezentacije kao da ne postoje

Endin Čaušević

U Sjevernoj Koreji odlučili su da prenose mečeve Svjetskog prvenstva u Kataru iako nisu otkupili prava za utakmice, ali ono što je posebno interesantno jeste da bojkotuju mečeve država za koje smatraju da su njihovi neprijatelji.

Sjeverna Koreja je nastupila na Svjetskom prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi i tada su svi bili u čudu kada je objavljeno da javnost u toj zemlji svojim stanovnicima ne objavljuje istinite informacije.

I pored poraza koje su bilježili na Mundijalu u Sjevernoj Koreji na vijestima su objavljivali da njihova reprezentacija ubjedljivo pobjeđuje svoje protivnike što nije bilo ni blizu istine.

Ovaj put Sjevernu Koreju ne gledamo na Svjetskom prvenstvu u Kataru, ali su se oni ponovo našli u centru pažnje javnosti nakon što je objavljeno da prenose utakmice Mundijala iako nisu uopšte otkupili prava za to.

Ipak, i pored toga što uopšte nisu dali novac za TV prava u Sjevernoj Koreji se prenose utakmice s Mundijala jer su odlični da jednostavno ukradu prenos s jedne od stranih televizija.

Međutim, ono što je posebno interesantno, ali i ne toliko iznenađujuće za Sjevernu Koreju, jeste činjenica da oni ne prenose mečeve svih reprezentacija.

Oglasi

U javnosti se pojavila informacija da je lider ove zemlje Kim Jong-un zabranio da se prenose utakmice njihovih neprijatelja jer ne želi da narod u ovoj zemlji gleda mečeve tih reprezentacija.

Na crnoj listi za prenose u Sjevernoj Koreji našle su se tri reprezentacije, a to su Južna Koreja, Japan i Sjedinjene Američke Države.

Ostale utakmice idu u redovnim prenosima, dok se tokom mečeva nekih od ove tri reprezentacije na nacionalnoj televiziji pušta neki drugi programa, a čak se ni u vijestima ne može uopšte čuti ništa o rezultatima Južne Koreje, Japana i SAD-a.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Sjeverna Koreja je u svojoj historiji samo dva puta nastupila na Svjetskom prvenstvu. Pored 2010. godine to su uspjeli još 1966. godine kada se Mundijal igrao u Engleskoj.

Također, S. Koreja je reprezentacija s najgorim FIFA-inim rangom koja je 2010. godine igrala na Mundijalu. Tada su završili posljednji u gripi jer su doživjeli tri poraza.

Top Komentari

Ibro
Koliko ces samo puta napisati istu recenicu?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti