Sjeverna Makedonija u derbiju bolja od Kosova, Island srušio Rumune, Mađari slavili protiv Bugarske

Utakmice polufinala baraža za Euro

Sjeverna Makedonija u derbiju bolja od Kosova, Island srušio Rumune, Mađari slavili protiv Bugarske

E. Oštraković

Odigrane su polufinalne utakmice baraža za Evropsko prvenstvo.

Bugarska je na domaćem terenu ubjedljivo poražena od Mađarske. Gosti su nakom prvi 45 minuta imali minimalnu prednost od 0:1, a gol je u 17. minuti postigao Orban.

U drugom poluvremenu još dva gola gostiju. Prvo je Kalmar pogodio u 47. minuti za 0:2, a pobjedu Mađarske potvrdio je Nikolics u 75. minuti.

Island je na domaćem terenu ostvario pobjedu od 2:1 protiv Rumunije. Već nakon prvog poluvremena domaći su imali prednosto od 2:0.

Sve što je Bugarska uspjela do kraja utakmice bio je utješni gol u 89. minuti utakmice, a strijelac je bio Yomov.

Oba gola postigao je Sigurdsson. Prvi u 16., a drugi u 35. minuti utakmice. Rumuni su do kraja utakmice postigli gol sa bijele tačke u 62. minuti, a strijelac je bio Maxim.

Sjeverna Makedonija je u derbiju ostvarila pobjedu na domaćem terenu protiv Kosova. Bilo je 2:1 na kraju za domaće, a sva tri gola viđena su u prvom poluvremenu.

Poveli su domaći u 16. minuti nakon autogola Kolollija, ali se Kosovo vratilo u 29. mnuti. Gol je tada postigao Hadergjonaj.

Pobjedu Sjevernoj Makedoniji donio je Velkovski u 33. minuti, a do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao.

Top Komentari

Matic
Slavili bi i mi da imamo selektora. Ne moze drzavnu reprezentaciju voditi kocijas iz nekakvih vrapcica. To mogu raditi samo ljudi iz velikih klubova kao sto su Sarajevo Zeljo Zrinjski i mozda Siroki.
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti