Škahić: Policija je provela istragu, moj obraz je čist
Ibrahim Škahić, fudbaler koji je upleten u aferu namještanja rezultata tvrdi da su preko njega pojedinci pokušali sprati svoj obraz.

Raskinuo ugovor sa Zvijezdom 09

Škahić: Policija je provela istragu, moj obraz je čist · Ekskluzivno

S. Mlaćo, foto: E. Dindić

Početkom mjeseca septembra velika afera potresla je bh. nogomet. Naime, prvi čovjek bh. premijerligaša Zvijezde 09 Boris Stanišić izrazio je sumnje da su pojedini nogometaši njegovog kluba učestvovali u namještanju.

Stanišić je tada istakao da njegova momčad na posljednjim mečevima pogotke prima na veoma čudan način, te da će sve prijaviti SIPA-i i NS BiH.

To je učinio, a zaim su se pojavile informacije da se zapravilo radilo o kladioničarskoj aferi u kojoj su učestvovali dvojica defanzivaca Nemanja Vejnović i Ibrahim Škahić. Istraga do sada nije dala konkretne rezultate, sve je 'na ledu', a Škahića i Vejnovića su suspendovali iz premijerligaša do okončanja istrage.

Škahić se jučer i zvanično razišao sa Zvijezdom 09, te je odlučio po prvi put izaći u javnost i otvoreno govoriti o slučaju. Ističe da je razočaran prije svega određen medijima koji su, kako kaže, od svega napravili bombastičnu priču, dok su pojedini kaže čak izmišljali njegove izjave.

Javio se za SportSport.ba te odlučio ekskluzivno da priča o aferi koja je potresla bh. nogomet.

"Imao sam milion poziva tokom prethodnih mjeseci, ali nisam davao izjave. Prvenstveno zbog toga što sam razočaranim pojedinim novinarima. I dok sam odbijao dati bilo kakvu izjavu, objavljena je moja navodna izjava. Ona je izmišljena, a svi se je prenijeli. Vidio sam tada da to ide predaleko i da se informacije izmišljaju, prenose samo da bi se od te priče o namještanju napravio "bum". Ostao sam pri tome da neću davati izjave, odnosno neću izlaziti u medije, sve do danas, jer vaš medij cijenim i poštujem. Prvenstvo nisam htio u medije jer je priča prenapuhana, odnosno uveličana, a druga stvar što uopšte nisam zabrinut oko svega toga. Moj obraz je čist, policija je provela istragu, upoznati ste ko je proslijeđen Tužilaštvu", priča Škahić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Od jučer sam slobodan nogometaš, dogovorio sam sporazumni raskid ugovora sa Borisom Stanišićem, žao mi je što mu je sve tako servirano i što su se neki ljudi tu iskoristili da skinu ljagu sa sebe. Ipak, to je veliki sportski radnik i čovjek koji Premijer ligu može samo učiniti kvalitetnijom", ističe 25-godišnji defanzivac i dodaje:

"Razočaran sam jer su se u pojedinim medijima pojavljivali moji intervjui, a da nismo uopće razgovarali. Napiše se da sam priveden i da mi je oduzet mobitel, a mene inspektor tek nakon tri sedmice zove na razgovor. I onda neke navodne izjave tri dana, pa par mjeseci niko ništa. To me razočaralo više od same afere".

Podsjetimo, Škahić je u Zvijezdu 09 stigao u julu ove godine iz Slobode, a nastupao je na osam mečeva.

Top Komentari

Bosnian King
Ja sta si nego namjesto. Al svako bi, sta te briga. Nisi igro za Real.
8 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti