Škahić 'svaljuje' krivicu na saigrača: Svašta mi je nudio, ali sam odbio

Fudbaler Zvijezde 09 progovorio o skandalu

Škahić 'svaljuje' krivicu na saigrača: Svašta mi je nudio, ali sam odbio

Bh. fudbal ovih dana trese skandal vezan o namještanju utakmica, a glavni akteri su pojedini fudbaleri Zvijezde 09 koja je izgubila posljednjih pet utakmica i trenutno je na začelju Premijer lige.

Prvi čovjek Zvijezde 09 Boris Stanišić okrivio je pojedine fudbalere svog tima da su učestvovali u mutnim radnjama, a u medijima su se pojavila imena nekoliko igrača na koje se najviše sumnja (Ibrahim Škahić i Nemanja Vejnović).

Upravo je Škahić prvi skupio hrabrost da se javno oglasi po pitanju namještanja utakmica, a u kratkoj izjavi za Dnevni avaz je poručio da je čak spreman da ide na poligraf.

“Spreman sam na svaku moguću saradnju i kada me pozovu pokazat ću poruke. Nemanja Vejnović mi jeste nudio da uradimo neke stvari, ali ja sam to odbio. Poruke su dobili još neki naši igrači, pa ne znači da su oni u tome učestvovali. Spreman sam da budem podvrgnut poligrafu, kako bi dokazao da se nisam bavio ničim nečasnim”, rekao je fudbaler Zvijezde 09 za Avaz.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Upravo sam se vratio iz policije. Podnio sam prijavu protiv određenih ljudi iz kluba, ali u cilju istrage stvarno ne mogu da govorim njihova imena. Mislim, ona su već poznata, pojavljuju se u medijima od jučer. Podnio sam prijavu i dao podatke osoba na koje sumnjam da učestvovale u svemu ovome. Svaki udarac na naš gol je gol, pa se pitamo kako. Golman se sklanja, odbarambeni igrači se sklanjaju... Dovoljno sam vam rekao", rekao je jučer za SportSport.ba Boris Stanišić.

Zanimljivo da je Zvijezda 09 u posljednje četiri utakmice primila čak 14 pogodaka, a ukupno 20 u osam kola.

Top Komentari

strucnjak
To sto je momak izrazito los fudbaler ne znaci da je namijestao utakmice...
61 4
amarosim
Vejnovic je i u slaviji radio isto.
43 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi