Skakavci porazom umanjili šanse za naslov, Jahiću 90 minuta

Super liga Švicarske

Skakavci porazom umanjili šanse za naslov, Jahiću 90 minuta

Grasshoppers je večerašnjim iznenađujućim porazom od Aaraua na gostujućem terenu bitno umanjio šanse za naslov prvaka na kraju sezone, posebno ukoliko Basel pobijedi svoju utakmicu koja je na programu sutra. 

Skakavci se večeras nisu proslavili i doživjeli su visok poraz rezultatom 4:0. Domaćina je u vodstvo u finišu prvog poluvremena doveo Nganga.

Na startu drugog dijela gosti su ostali beuz isključenog Pavlovića što su raspoloženi domaćini iskoristili na pravi način. Na 2:0 povisio je Senger u 67. minutu, dok je pitanje pobjednika deset minuta kasnije riješio Luschner.

Tačku na i stavio je Martignoni u sudijskoj nadoknadi vremena. Sanel Jahić igrao je svih 90 minuta u poraženom timu.

U drugom susretu Zurich i St. Gallen su remizirali, a konačan rezulztat glasio je 2:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije