Skandal na EP-u: Grci nudili mito sudijama

Skandal na EP-u: Grci nudili mito sudijama

Midhat Šljivak

Gotovo nevjerovatan skandal desio se na Evropskom prvenstvu u Litvaniji.

Naime, jedan od članova grčke delegacije na Eurobasketu Stavros Ellianidis, pokušao je da podmiti sudije u meču koji je u okviru grupe C selekcija Grčke igrala protiv Crne Gore.

Onj je kontaktirao njemačkog sudiju Roberta Lotarmossera, te mu je ponudio novac, kako bi ovaj sa svojim kolegama olakšao put Grčkoj u drugi krug takmičenja.

Njemački sudac je ovaj slučaj prijavio FIBA-i koja je Grke kaznila novčanom kaznom od 20.000 eura, no reprezentacija neće imati nikakvih posljedica u nastavku takmičenja, jer po navodu FIBA Europe, ovo je bio samo pokušaj podmićivanja, ali ne i podmićivanje, te će se tako sve zaršiti na novčanoj kazni za Grke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.