Skandal pred večerašnji Superkup: Sevilla prijeti da neće igrati protiv Barce!

Zbog spornog pravila

Skandal pred večerašnji Superkup: Sevilla prijeti da neće igrati protiv Barce!

Edmir Škorić
Teme:

Utakmica španskog Superkupa treba da se igra večeras od 22 sata, ali Sevilla prijeti da neće doći!

Samo 24 sata prije početka utakmice španskog Superkupa je Španski nogometni savez objavio kako nema restrikcija za igrače van EU jer "Superkup nije profesionalna utakmica" i time izazvao salve nezadovoljstva.

Superkup se igra na jednu utakmicu, a Barcelona i Sevilla trebaju se sastati u marokanskom Tangiersu, no Andalužani su zaprijetili bojkotom ako Barca bude imala više od tri igrača izvan EU u zapisniku.

"Mi u Sevilli smo iznenađeni izjavom Španskog nogometnog saveza samo 24 sata prije početka utakmice. Prema njoj, može se prijaviti koliko god "ne-EU" igrača se želi. A u zadnjem saopštenju vezanom za sezonu 2018/19. jasno stoji da je dopušteno imati samo tri igrača izvan EU. Bez iznimaka ", poručili su iz Seville.

U utakmicama Primere je dozvoljeno imati samo tri igrača bez EU pasoša, ali u Savezu smatraju da za Superkup ne trebaju da važe iste pravila.

Barcini igrači bez EU pasoša su Vidal, Malcolm i Arthur, te Marlon. Coutinho je dobio portugalski pasoš preko žene, a Suarez i Messi već imaju EU državljanstvo.

Top Komentari

ja224
ako ne budu igrali ne mogu ni zamisliti kakva ih kazna čeka. Auuuuu
8 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi