Skandal u argentinskom velikanu: Igrač prisiljavao dječake iz kluba na prostituciju!

Slučaj pod istragom nadležnih organa

Skandal u argentinskom velikanu: Igrač prisiljavao dječake iz kluba na prostituciju!

Nezapamćen skandal potresa čitavu Južnu Ameriku pošto je otkriveno da su dječaci iz mlađih kategorija argentinskog velikana Independientea prisiljavani na prostituciju. 

Da sve bude gore, u skandal je upleten i jedan fudbaler Independientea za kojeg se smatra da je prisiljavao maloljetne dječake na seks sa starijim muškarcima.

Još uvijek nije poznato da li se radi o fudbaleru juniorske ili rezervne ekipe Independientea, ali je poznato da je riječ o jednom 19-godišnjem, sada već bivšem, igraču slavnog argentinskog kluba.

Skandal koji je potresao argentinsku i južnameričku javnost otkriven je kada se jedna od žrtava, maloljetnik rođen 2001. godine, požalio koordinatoru mlađih selekcija Fernandu Beronu i rekao šta se dešavalo.

Klub je odmah prijavio čitav slučaj argentinskim vlastima, a u istraživanju skandala je učestvovao i novinar Gustavo Grabia koji je za TyCSports izjavio da je pomenuti slučaj okarakterisan kao "zlostavljanje djece i pomaganje zlostavljanju".

Grabia je istakao da je u mrežu prostitucije bilo uključeno oko 20 dječaka koji su u zamjenu za novac imali seks sa starijim muškarcima.

Iz Independientea se još uvijek nisu službeno oglasili po pitanju ovog skandala, jer je istraga još uvijek u toku, ali je 19-godišnji igrač optužen za prisiljavanje dječaka u starosti od 15 do 16 godina na prostituciju već otpušten iz kluba.

Navodno se sve dešavalo u klupskom hotelu, a argentinske vlasti su pokrenule opsežnu istragu kako bi se utvrdili svi detalji, kao i otkrile sve osobe odgovorne za organizovanje dječije prostitucije.

Top Komentari

Benjamingst
Potresao citavu Juznu Ameriku, radi sumnje gdje jos nije dokazano... da niste sa Facebooka pokuili ovo vjest...? Fake news..?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi