Skandal u Italiji: Prvi čovjek Lazija zbog klevete tužio Gazzetu dello Sport

Lottito odlučio reagovati

Skandal u Italiji: Prvi čovjek Lazija zbog klevete tužio Gazzetu dello Sport

E. Oštraković

Iz Lazija su danas objavili da je njihov predsjednik Claudio Lotito tužio Gazzettu dello Sport zbog klevete.

Gazzeta dello Sport je danas objavila prilu o tome kako se Lotito suočio sa disciplinskim postupkom zbog nepravilnosti na utakmici između Juventusa i Intera koja je odigrana prije prekida prvenstva zbog Koronavirusa.

Navodno, Lotito je nastavio sa komentarisanjem ove utakmice, a sve je bilo jako kontroverzno. Njegov glavni cilj bio je da zaštiti Lazio.

"Claudio Lotito dobio je informaciju o članku koji je objavljen u današnjem izdanju Gazzeta dello Sport, čiji je autor Sebastiano Vernazza, a čiji je cilj kleveta. Sloboda informisanja ne dozvoljava kršenje nečijeg ugleda. Kada se koristi kao sredstvo za ismijavanje ili povrede nekoga, onda se mora kazniti. Zato je Claudio Lotito naredio svojim advokatima da odgovore na sve ovo tužbom, kako bi zaštitio svoj ugled", stoji u zvaničnom saopštenju Lazija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi