Medicinski protokol za odigravanje mečeva Serije A dan ranije poslan ministru Spadafori

Nogometni savez obavio posao

Medicinski protokol za odigravanje mečeva Serije A dan ranije poslan ministru Spadafori

Italijanski nogometni savez dostavio je ministru za sport Vincenzu Spadafori medicinski protokol za održavanje utakmica Serije A dan ranije jer mu se žuri da se sezona nastavi što prije.

Podsjetimo, medicinski protokol za održavanje grupnih treninga nakon brojnih sastanaka konačno je donesen prije nekoliko dana i većina timova ga već upražnjava dok će neki početi od ponedjeljka.

Sljedeći korak je dogovoriti protokol za organizovanje utakmica, kako za domaće tako i za gostujuće ekipe, a konačni cilj je da sezona počne između 13. i 20. juna.

Kako prenosi Sky Sport Italia, Nogometni savez je napravio plan i taj dokument je poslan danas ministru Spadafori.

Sada se Savez nada kako će tehnički znanstveni odbor moći pogledati i donijeti odluku oko pomenutog protokola prije sastanka koji je zakazan za četvrtak. Na tom sastanku, 28. maja, trebala bi biti donesena konačna odluka o sudbini Serije A s dobrim predispozicijama za nastavak obzirom da je oštrica poandemije na Apeninima već odavno otupila.

Protikol uključuje specifikacije o putovanjima, hotelima s ekskluzivnim ulazima i izlazima koje će moći koristiti samo igrači i osoblje i koji će ih držati dalje od lokalnog stanovništva i osoblja hotela.

Također, postoje izvještaji koji kažu kako su klubovi spremni finansirati brze testove na Covid19 koji mogu osigurati rezultate u roku od svega jednog sata.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, ranije je dogovoreno da u slučaju jednog pozitivnog slučaja neće čitava ekipa morati u karantin već samo ta osoba.

Također, dogovoreno je i to da će od trenutka nastavka prvenstva na stadionu smjeti biti maksimalno 300 ljudi računajući igrače, klupsko osoblje, novinare, doktore i zaštitare.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije