Skandal za skandalom u Barceloni: Neko je mudro krao novac!
Foto - EPA

Ne prestaju problemi

Skandal za skandalom u Barceloni: Neko je mudro krao novac!

Midhat Šljivak

Prethodnih dana u Barceloni vlada potpuni haos.

Čak šest članova Uprave odlučilo je da napusti klub, a svi su oni protivnici aktuelnog predsjednika Josepa Bartomeua.

Međutim, skandali se ne stišavaju, pa je otkriveno da čelnici Barcelone na čelu s predsjednikom trošili velike sume novca na usluge PR kompanije I3 Ventura kako bi blatio sve one koji pričaju protiv njega.

Pojedinim uticajnim medijima čak je i plaćao da pišu protiv fudbalera Barcelone i svaki put kad bi neko kritikovao Bartomeuea, mediji su počeli iznositi prljavi veš o njima.

Iako je Bartomeu sve pokušao objasniti na sastanku s igračima, Sport donosi informacije da su kompaniji plaćanje mnogo veće cifre za njihove usluge.

Umjesto cifre između 120.000 i 150.000 eura, koliko je prosječna potrošnja za PR marketing, Barcelona je isplatila 980.000 eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ono što je još čudnije je činjenica kako je cifra isplaćivana u malim sumama novca, kako ne bi privlačile pažnju financijskih organa unutar kluba.

Očigledno je neko uspio uzeti sasvim dobar novac od kluba, a usput su je uspio oblatiti dobar dio fudbalera na društvenim mrežama.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi