Ronaldo nakon 22 godine objasnio zašto je napustio Barcelonu i otišao u Inter

To je bio šok za sve

Ronaldo nakon 22 godine objasnio zašto je napustio Barcelonu i otišao u Inter

Endin Čaušević

Ronaldo je svojevremeno bio najbolji fudbaler svijeta, ali su ga dvije teške povrede koljena zaustavile da ostavi još veći pečat.

Ronaldo se još kao tinejdžer pojavio u PSV-u gdje je oduševio svojim igrama, a to je iskoristila Barcelona koja ga je na ljeto 1996. godine dovela za 15 milliona eura.

Nevjerovatni Brazilac je u sezoni koju je odigrao za Barcelonu na 49 utakmica postigao čak 47 golova, te je pokazao o kakvom igraču se radi. Brazilac je oduševio cijeli svijet svojim igrama, a mnogi su predviđali da će Barcelona dominirati Evropom.

Međutim, Ronaldo je nakon samo jedne sezone napustio Katalonce što je bio veliki šok. On je potpisao za Inter za 28 miliona eura što je tada bio apsolutni rekord što se tiče visine obeštećenja jednog igrača.

Nakon 22 godine Ronaldo je konačno progovorio o tom transferu. Brazilac je u Interu dobio dosta veću platu nego što je to Barcelona nudila.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"U Barceloni me tada nisu dovoljno cijenili. Nakon odlične sezone nudili su mi novi ugovor koji je bio zaista nedovoljan. Stigla je ponuda Intera i odlučio sam je prihvatiti. Tamo su pokazali koliko me cijene jer su mi dali sve što sam htio", rekao je Ronaldo.

Ronaldo je za Inter odigrao 98 utakmica i zabio je 59 golova, ali su ga dvije teške povrede zaustavile da ostavu dublji trag u ovom klubu. Nakon fantastičnog nastupa na Mundijalu 2002. godine napustio je Inter i potpisao je za Real Madrid.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dtox
Po meni najbolji napadac svih vremena
5 1
vence
Povrede koljena koje je on imao nemaju veze s mesarima..mnogo cesce se dese zbog preopterecenja, doskoka..naglih promijena pravca(sto mu bilo jedno od glavnih oruzja)..primjer Ibisevic..bsz kontakta, Baljic na zagrijavanju, Markizio gotovo sam..Ibrahimovic..i td..a da se u Italiji igra najcvrsci nogomet je istina..pogotovo u njegovo vrijeme. Lakse u Spaniji dati 40 golova nego u Italiji 25..ko ne prati..ne vjeruje :)
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi