Skandalozna poruka navijača Schalkea u meču protiv Borussije

Za svaku osudu

Skandalozna poruka navijača Schalkea u meču protiv Borussije

E. Škorić

U subotu je u jednom od najvećih njemačkih derbija Borussia Dortmund slavila kod mrskog rivala Schalkea s 2:1.

Dortmund je nakon tri godine uspio da pobijedi ljutog rivala i to u gostima, te tako zadrži prvo mjesto na tabeli Bundeslige i prednost nad ostalim ekipama.

Na tribinama je i ovaj put vladala velika netrpeljivost, pošto se navijači Schalkea i Borussije doslovno preziru i smatraju se najžešćim rivalima u Njemačkoj.

Ovaj put su domaći otišli korak dalje, uradili su jednu skandaloznu parolu, pošto su tražili slobodu za čovjeka koji je nedavno dobio 14 godina zatvora zbog toga što je postavio projektil u blizini autobusa Borussije.

"Smrt Borussiji, sloboda za Sergeja W.", pisalo je na jednoj od parola navijača Schalkea.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Promo

Top Komentari

Haroni
Ova parola je mala maca, sprema parolama uveličavanja ratnih zločinaca po našim stadionima
52 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi