Luka Jović postigao nova dva gola i postao prvi strijelac Bundeslige

Eintracht savladao Schalke

Luka Jović postigao nova dva gola i postao prvi strijelac Bundeslige

Fudbaleri Eintrachta iz Frankfurta porazili su danas na domaćem terenu Schalke sa visokih 3:0 u okviru 11. kola Bundeslige. 

Ekipa iz Frankfurta igra sjajan fudbal u posljednje vrijeme, a danas je upisala četvrti trijumf u posljednjih pet mečeva.

Ponovo je briljirao fenomenalni Luka Jović koji je postigao dva pogotka i to u 61. i 73. minuti. Konačan rezultat susreta postavio je Haller deset minuta prije kraja meča.

Inače, Jović sada ima devet golova ove sezone u Bundesligi i prvi je strijelac ispred saigrača Hallera, Plee iz Monchengladbacha, Reusa i Paca Alcacera iz Dortmunda koji imaju po gol manje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Eintacht je sada 4. na tabeli sa 20 osvojenih bodova, dokj je Schalke ostao na samo deset bodova i trenutno je tek na 14. poziciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi