Skandinavski derbi završen remijem, PSV ubjedljiv, Sporting preokrenuo

Evropa liga, 2. kolo

Skandinavski derbi završen remijem, PSV ubjedljiv, Sporting preokrenuo

A. Čaušević

Kompletirano je 2. kolo Evropa lige u grupama B i D. 

Skandinavski derbi između Malmea i Kopenhagena okončan je remijem 1:1. Početak susreta obilježili su navijački ispadi, a prvi gol na meču viđen je duboko u sudijskoj nadoknadi kada je Nielsen zabio autogol. Domaći su do izjednačenja stigli u 55. minuti. Strijelac za konačnih 1:1 bio je iskusni Rosenberg.

Drugi susret grupe B okončan je sa nepopularnih 0:0. Bodove su podijelili Lugano i Dynamo Kiev. Gosti su bili nešto bolji rival, ali nisu uspjeli zatresti mrežu.

Prvo mjesto u grupi B sa po četiri boda dijele Kopenhagen i Dynamo Kiev, dok Malmo i Lugano imaju po bod.

U grupi D visok trijumf PSV-a na gostovanju u Norveškoj. Električari su sa 1:4 pobijedili Rosenborg. Ponovo je briljirao mladi Malen sa dva gola. Još je pogodio Rosario, a Meling je zabio autogol. Utješni gol za domaće djelo je Adegbenra.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Drugi susret u ovoj grupi donio je preokret Sportinga u duelu protiv LASK-a. Gosti su poslije prvog poluvremena vodili golom Raguza, da bi trijumf domaćim od 2:1 donijeli Phellype i Fernandes.

PSV je vodeći tim grupe D sa šest bodova, Sporting i LASK imaju po tri, dok je Rosenborg poslije dvije utakmice utakmice bez boda.

Top Komentari

Svojprisebi
Partizan lea le partizan lea le
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije