Vatreno u Švedskoj: U toku je nesvakidašnji derbi!

"Performans" domaćih navijača

Vatreno u Švedskoj: U toku je nesvakidašnji derbi!

Počeo je "Oresund derby" na Swedbank stadionu. Naime, 2. kolo grupne faze Lige Evrope donijelo je nesvakidašnji derbi, duel Malmoa i Kopenhagena, ekipa koje dolaze iz istoimenih gradova, a koje spaja Oresundski most.

Iako ne dolaze iz istih država (Švedska i Danska), duel ovih timova se može okarakterisati kao regionalni derbi s obzirom da je gostujućim navijačima bilo potrebno svega 30-ak minuta vožnje vozom da iz Kopengahena stignu u Malmo.

I zaista, utakmica je počela kao pravi derbi, a za "vatrenu" atmosferu su se pobrinuli domaći navijači.

Navijači Malmoa su na tribinama zapalili veliki broj baklji, a uspjeli su i "napisati" broj 1910 koji označava godinu osnivanja kluba. Istina, ni na vijači Kopenhagena nisu stigli u Malmo bez svoje koreografije.

Zbog njihovog performansa utakmica je nakratko i prekinuda, tek što je počela. Ipak, brzo je duel Malmoa i Kopenhagena nastavljen...

Top Komentari

konjnakvadrat
Vidi sveriga sto su ih yugosi iskvarili
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi