Skauti Arsenala uzalud putovali u Minhen
Foto: EPA

Željeli gledati fudbalera Bešiktaša

Skauti Arsenala uzalud putovali u Minhen

M. Šljivak

Skauti londonskog Arsenala sinoć su boravili u Minhenu, gdje su prisustvovali utakmici osmine finala Lige prvaka između Bayerna i Bešiktaša (5:0).

Razlog njihovog putovanja bio je veznjak turskog kluba Oguzhan Ozyakup. Menadžer Topnika Arsene Wenger ozbiljno je zainteresovan za 25-godišnjeg fudbalera i on će vjerovatno preseliti u London u ljetnom prelaznom roku.

Međutim, putovanje skauta Arsenala je jučer bilo uzaludno. Ozyakup je kompletan meč odgledao sa klupe i nije dobio šansu da pokaže šta zna.

Ipak, to vjerovatno neće spriječiti njegov povratak u London. On je već bio pod ugovorom sa Topnicima od 2008. do 2012. godine, ali je šansu za igru dobio u samo dvije utakmice, obje u EFL Kupu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Popularni Ozzie se nakon neuspješne epizode u Arsenalu 2012. godine vratio kući. Potpisao je za Bešiktaš čiji je član i danas.

Ove sezone je odigrao 27 utakmica. Upisao je šest asistencija i njegova vrijednost na tržištu je 14 miliona eura.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije