Skauti nekoliko klubova na Maksimiru, u fokusu - Gojak!

Ove sezone igra u životnoj formi

Skauti nekoliko klubova na Maksimiru, u fokusu - Gojak!

Zagrebački Dinamo u svojim redovima ima nekoliko tržištu atraktivnih nogometaša. Među vrijednijim eksponatima u izlogu Dinama svakako je i novopečeni "A" reprezentativac naše zemlje Amer Gojak, koji ove sezone igra u životnoj formi i potvrđuje zbog čega je vjerovatno najtalentovaniji nogometaš kojeg BiH ima u ovom momentu.

Izrastao je Gojak u velikog igrača. Sa 21 godinom na plećima iza sebe ima puno bitki iz kojih je izlazio kao pobjednik, a sve to je utjecalo da ovaj Sarajlija još očvrsne i izgradi se dodatno kao ličnost. A kada je tako onda i ne iznenađujuću sve učestaliji medijski natpisi o interesovanju brojnih velikana, među kojima je i Sevilla, čiji će čelnici i večeras biti na tribinama Maksimira kako bi se dodatno uvjerili u Gojakove kvalitete.

Mediji u Hrvatskoj pišu kako će uz Sevillu dolazak na Maksimir potvrdili i skauti Betisa, Borussije iz Dortmunda, Leicestera, Rome, Milana i mnogih drugih klubova, a uz Gojaka pod posebnim lupom će biti i španski internacionalac Dani Olmo, možda i najbolji igrač u Dinamovoj svlačionici.

Gojakova vrijednost prema Transfermarktu se procjenjuje na tri miliona eura. No, zadnji put je revidinirana u septembru ove godine, a od tada je Gojak odradio zapažene partije u Evropskoj ligi i ujedno debitovao za seniorsku reprezentaciju BiH.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjećamo, Gojak večeras sa Dinamom igra meč zadnjeg kola Evropske lige protiv Anderlechta. Plavi su još ranije osigurali prolazak i prvo mjesto za prvo proljeće u Evropi nakon dugih 49 godina.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bosnian King1
Treba nam jos jedan veznjak uz Pjanica da igra u jakom klubu. Bao ce bog dat da potpise I bude standardan
23 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi