"Skinite me sa spiska, ne želim biti tu"

"Skinite me sa spiska, ne želim biti tu"

Midhat Šljivak

Francuska javnost ostala je iznenađena nakon što je selektor Didier Deschamps objavio spisak fudbalera koji će putovati na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.

Među 23 fudbalera nije bilo nekoliko velikih imena kao što su Anthony Martial ili Alexandre Lacazette, a na završni popis nije "upao" ni veznjak PSG-a Adrien Rabiot.

On je kao i ostale kolege završio na rezervnom spisku od 10 igrača, ali on tamo ne želi biti i zatražio je da se njegovo ime makne sa tog popisa.

L'Equipe tvrdi da je Rabiot uputio pismo Fudbalskom savezu Francuske da skinu njegovo ime sa popisa jer ne želi biti rezerva, a ovakav potez bi mogao ozbiljno ugroziti njegovu budućnost u nacionalnom timu.

Ovom odlukom je definitivno zatvorio vrata reprezentacije, pa čak i ako se neko iz veznog reda povrijedi pred SP, Deschamps će pozvati druge opcije i Rabiot se sam otpisao.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Zaista nevjerovatan potez ovog fudbalera koji za nešto slabiju sezonu, koja ga je na kraju koštala poziva u reprezentaciju, krivi doskorašnjeg trenera PSG-a Unaija Emeryja i tvrdi da ga je konstantno koristio na pogrešnoj poziciji.

Sada je međutim kasno za bilo kakve promjene i Rabiot će vjerovatno još dugo biti van reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi