Skok Brandaa na listi strijelaca!

Ofanzivac Veleža u sjajnoj formi

Skok Brandaa na listi strijelaca!

A. Čaušević

Brandao de Souza briljira u posljednjih nekoliko kola, sjajnu formu potvrdio je i u duelu protiv Mladosti postigavši dva gola. 

Nakon 12. odigranih kola Vojo Ubiparip je sa 10 golova i dalje prvi strijelac Premijer lige, međutim Brandao mu puše za vratom.

Dvostruki strijelac protiv Mladosti stigao je do svog devetog gola u sezoni i tako se izjednačio sa Sulejmanom Krpićem na drugom mjestu.

Stojan Vranješ je i nakon ovog kola ostao na cifri od sedam golova, baš kao i njegovi pratioci Dejan Maksimović i Dražen Bagarić.

U kolu iza nas protivničke mreže nisu tresli ni Mersudin Ahmetović, Nermin Crnkić i Velibor Đurić pa je Brandao najbolje profitirao.

Lista strijelaca:

1. Vojo Ubiparip (Tuzla City) - 10 golova

2. Brandao de Souza (Velež), Sulejman Krpić (Željezničar) - 9 golova

3. Stojan Vranješ (Borac) - 7 golova

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

4. Dejan Maksimović (Radnik) - 6 golova

5. Dražen Bagarić (Široki Brijeg) - 5 golova

Top Komentari

Kupi_Lee
Brandao će se prodati u splitski Hajduk.
1 5
antisdp
Ovo je igrac za BH reprezentacije! IDEALAN!Treba mu srediti ekspresno papire i da sto prije zaigra za nas.AKO bude po VOLJI Prosineckom da ga zovne. Naravno,ukoliko ne postoji opcija da zaigra za Hrvatsku, e onda ga nebi garant zvao.Kao sto nece da zove neke mlade Hrvate u A, kako bi mogli postati"vatreni" ako zatreba.A ti momci su prosli sve selekcije BiH i IMAJU ZELJU igrati za svoju Domovinu BiH.Ali..zato ja akzem-Marinovic ili Fedja Duduic za selektora!Mladi, perspektivni,zive u BiH i neka se njima daje BASNOSLOVNIH 30-50-100.000 KM mjesecno.Pare barem ostaju u BiH ako NISTA drugo, trebaju nama i nasoj djeci.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi