Škoro pred Atalantu: Samo da se ne ponovi 2002.

"Italijani nisu svjesni gdje dolaze"

Škoro pred Atalantu: Samo da se ne ponovi 2002. · Intervju

Samir Mlaćo

Sa 16 godina debitovao je za FK Sarajevo. Nastupao je i za Olimpiju, Marseille, Servette, GAK, rijeku, Queretaro, Klagenfurt i Olimpik. 

Nosio i dres državne reprezentacije, slovio kao najveći potencijal bh. nogometa, te svojim majstorijama bacao u trans navijače Sarajeva. Danas je Alen Škoro u trenerskim vodama. Trenutno bez angažmana, sa trenerskom "B" licencom i ciljem da uskoro upiše "A".

Iako na odmoru pratio je svoje Sarajevo protiv Atalante. Sretan je zbog remija i velikog uspjeha koji je već sada napravio ovaj klub.

"Na odmoru sam, pa nisam bio u prilici gledati utakmicu. Pratio sam preko portala i mogu reći da sam jako zadovoljan rezultatom. Husref Musemić u prvom kolu nije bez razloga odmarao pojedine igrače, znamo je s čime raspolaže i na njegovu sreću igrači su mu odgovorili na najbolji mogući način. Pokazali su karakter, ali i kvalitet. Nije lako postići dva pogotka italijanskoj ekipi", priča Škoro za SportSport.ba.

Posebno su ga obradovali nastupi dvojice mladih nogometaša, Nihada Mujakića i Selmira Pidre koji su bez imalo respekta ulazili u duelu sa iskusnim nogometašima Atalante i u više navrata izlazili kao pobjednici iz istih.

"Svi pričaju o tim mladim igračima i svi potenciraju to, te tim momcima treba vjerovati. Svi znamo da FK Sarajevo ima najkvalitetniji omladinski pogon u državi, ali znamo i da ti dječaci dobijaju minute na kapaljku. Nadati se da će u budućnosti kostur ekipe biti upravo iz Akademije".

U glavnom gradu BiH već vlada velika euforija pred revanš u četvrtak. Navijači će gotovo sigurno ispuniti Koševo, a očekuje se paklena atmosfera. Husref Musemić, šef struke FK Sarajevo, ističe da euforija nikako nije potrebna.

"Navijači su željni ovakvih utakmica, pogotovo radi rezultata iz prvog meča. Međutim, trebamo se vratiti par godina unazad i duelu sa Bešiktašom. Isti rezultat na poluvremenu kao u Italiji (2:0), te i na kraju (2:2). Trener Husref Musemić. I poslije na Koševu debakl (0:5). To nek nam bude škola koju smo već platili".

I sam priznaje da očekuje pune tribine, te da će se naći među hiljadama navijača u bordo bojama.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sigurno da će Koševo biti puno. Za ovakve utakmice se živi, mislim da igrači Atalante nisu svjesni gdje dolaze. Dolazim na Koševo jer svi volimo da gledamo Sarajevo na ovom nivou. Ne želim niko od igrača izdvajati, to nije zahvalno, kolektiv pobjeđuje, nikad pojedinac. Želim im puno sreće u četvrtak, ali i cijeloj sezoni", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba nekadašnji napadač tima sa Koševa Alen Škoro.

Škoro je igračku karijeru okončao u 32. godini.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chupy
Ljudi samo budite realni. Klupski fudbal nam je ko "kurac od ovce"! Šaban liga! Gledam par utakmica nase slavne "premier lige", pa ne mogu da shvatim jel se sta trenira, ima li kakvih trenera da sta pokaze, kaze.....sta i kako itd?! Hvala ti Boze pa ova djeca otisla vani igrat pa imamo nesto malo reprezentacije. Bili bi mi u rangu Malte, San Marina, Gibraltara.
24 21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi