Škoti predviđaju: Lennon će se "kockati" protiv Sarajeva

Ko će činiti štoperski tandem Celtica?

Škoti predviđaju: Lennon će se "kockati" protiv Sarajeva

Iza Celtica je još jedna šampionska sezona, ali ona je u mislima stručnog štaba i igrača već davna prošlost.

Sada se škotski velikan sprema za novu takmičarsku sezonu koju će otvoriti prvim duelom prvog pretkola Lige prvaka protiv FK Sarajevo, na Koševu 9. jula.

U Celtic je već stiglo nekoliko pojačanja, pa se još uvijek ne zna kakvu bi trener Neil Lennon postavu mogao izvesti na travnjak najvećeg bh. stadiona.

Ipak, portal 67hailhail.com, koji pokriva sva dešavanja u i oko Celtica, vjeruje da će se trener Lennon "kockati" na Koševu i to kada je u pitanju zadnja linija.

U klubu sa Celtic Parka izuzetno ozbiljno pristupaju utakmici sa Sarajevom na Koševu. Riječ je o izuzetno važnoj utakmici za Celtic i njegove ambicije, pa zbog toga pomenuti portal činjenicu da bi na Koševu mogao početi "neisprobani" štoperski tandem vidi kao "kocku".

Naime, vjeruje se da će utakmicu na Koševu startati novo pojačanje Christopher Jullien i Kristoffer Ajer.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Riječ je o štoperima koji nikada do sada nisu igrali zajedno u jednoj takmičarskoj utakmici. Ipak, Jullien je skupo plaćen (8 miliona eura), pa za Lennona ne bi imalo smisla ne iskoristiti svoje veliko pojačanje već protiv Sarajeva.

Kada je u pitanju Ajer, on je možda bio i najbolji štoper Celtica u finišu sezone, pa bi logično bilo da se na Koševu nađe u startnoj postavi.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tuzlaak
Kockat ce i dobiti 9:0 :(
0 9
bistrik87
Sarajevo ce 9. postati prvi bosanski klub koji je igrao protiv sampiona Europe, i postat ce prvi koji su istog pobjedili
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi