UEFA ih "natjerala" da odigraju prijateljsku utakmicu, pa izgubili igrače za finale baraža

Poljaci u problemu

UEFA ih "natjerala" da odigraju prijateljsku utakmicu, pa izgubili igrače za finale baraža

Eldar Ganibegović

Reprezentacije Poljske i Švedske odigrat će sutra finalni meč baraža za Svjetsko prvenstvo.

Domaća selekcija bit će u problemima jer će im nedostajati Arkadiusz Milik i Bartosz Salamon, te Krzysztof Piatek koji je, ruku na srce, još uvijek pod znakom pitanja i u borbi s vremenom.

Sva trojica pobrojanih povrede su doživjeli na prijateljskoj utakmici odigranoj u četvrtak u Glazgovu protiv Škotske, a koja je završila 1:1.

Poljaci izvještavaju da je bio ogroman pritisak UEFA-e da se ova utakmica odigra zbog prodaje televizijskih prava.

Podsjetimo, meč Škotske i Ukrajine je odgođen, a Rusija je diskvalifikovana pa je Poljska direktno otišla u finale baraža gdje čekaju Švedsku koja je izbacila Čehe.

Na poslijetku je ova utakmica za Poljake donijela više toga lošeg nego dobrog, ali nisu se htjeli raspravljati s UEFA-om jer su ipak dobili mjestu u finalu doigravanja, što se baš i nije svidjelo Šveđenima i Česima.

"Došlo je do diplomatske igre. Predsjedniku Cezaryju Kuleszi, kao i glavnom tajniku Lukaszu Wachowskom potvrdio sam da je postojao užasan pritisak UEFA-e da se nužno igra sa Škotskom. To je vezano uz nova pravila prodaje televizijskih prava da se određeni broj utakmica mora održati kod kuće", otkrio je novinar Mateusz Borek u eteru Kanal Sportowyja.

"UEFA je rekla sljedeće - u redu, zadržavamo isključenje Rusije, zadržavamo poziciju Poljske u finalu doigravanja. Ne možemo vam narediti, ali vam kažemo da idete u Škotsku. Bila je to ponuda koja se nije mogla odbiti", dodao je.

Utakmica Poljske i Švedske igra se sutra na Šleskom stadionu s početkom od 20:45. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti