Krv, znoj i suze: Ukrajina utišala Hampden Park i došla do velike pobjede
Foto - EPA

Idu u finale baraža

Krv, znoj i suze: Ukrajina utišala Hampden Park i došla do velike pobjede

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Ukrajine pobijedila je večeras na Hampden Parku u Glasgowu selekciju Škotske s 3:1 i plasirala se u finale baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo gdje ih čeka selekcija Velsa.

Zbog ratnih dešavanja u Ukrajini utakmice baraža ove selekcije pomjerene su za mjeseci juni. Rusija je izbačena, a Ukrajina je sa Škotskom odlučivala o drugom finalisti baraža.

Odličan meč pružila je Ukrajina na Hampden Parku i na kraju je sasvim zasluženo slavila pobjedu. Bila je to veoma emotivna utakmica za sve igrače koji su silno željeli pobjedu za svoj narod koji pati u domovini.

Nakon nekoliko veoma dobrih prilika gosti u 33. minuti dolaze do vodstva. Malinovsky prekrasnom loptom pronalazi Andriya Yarmolenka, a ovaj lobom matira Gordona za prednost od 1:0.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor da bi Ukrajina već u 49. minuti povećala prednost na 2:0. Prekrasan gol glavom postiže Roman Yaremchuk.

Oglasi

Potom je Škotska krenula znatno ofanzivnije nego što je to bio slučaj u ranijem dijelu susreta. Uspjeli su se domaći vratiti u igru i to zahvaljujući golmanu gostiju Bushchanu.

Udarac McGregora nespretni ukrajinski golman nije mogao odbraniti. Iako je lopta bila poprilično slaba prošla mu je kroz ruke i završila je u golu za 2:1.

Do kraja utakmice Škotska nije uspjela da odvede meč u produžetak. Ukrajina je u nadoknadi zabila i treći gol preko Dovbyka za 3:1 i s Velsom će se boriti za plasman na Svjetsko prvenstvo. Utakmica je na rasporedu za četiri dana.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Svjetsko prvenstvo, baraž:

Škotska - Ukrajina 1:3

Top Komentari

Sejo1979
Nabijem i vas i ukraniju vicste zaboravilu balije da su vas ukrijanci ubijsli zajedno sa komsijama srbima sta ih zalite vise nek se rokaju izmedju sebe vlaska posla
23 6
Nele.
Realno Skotska dugo nije bila losija. Ukrajina znatno bolja. Mislim da su ukrajinci bolji i od velsana.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi