Škrbić: Važno je da smo u polufinalu! Gol Crnkića? Ne bih o tome

Napadač Zrinjskog

Škrbić: Važno je da smo u polufinalu! Gol Crnkića? Ne bih o tome

Fudbaleri Zrinjskog savladali su Tuzla City u Mostaru i izborili plasman u polufinale Kupa BiH.

Ekipa iz Mostara je na stadionu Pod Bijelim brijegom slavila rezultatom 2:1, međutim Plemići nemaju mnogo vremena za slavlje jer ih već u nedjelju čeka hercegovački derbi protiv Širokog Brijega.

Nakon današnjeg regeneracijskog treninga razgovarali smo sa Miljanom Škrbićem, napadačem koji, iako tek došao, pokazuje da će u nastavku šampionata biti veliko pojačanje za Zrinjski.

"Znali smo da nas protiv Tuzla Cityja očekuje teška utakmica. U prvom dijelu utakmice smo dobro stajali na terenu, bilo je šansi, dok se u drugom dogodio taj neki pad. Na svu sreći primljeni gol nas nije poremetio, do kraja utakmice smo uspili zabiti još jedan i na kraju slaviti", kaže Škrbić.

Gosti su imali mnogo primjerdbi na suđenje, naročito se to odnosi na poništen gol.

"Taj poništeni gol ne bih komentarisao, nije to moj posao."

Mostarce u nedjelju čeka novi meč.

"Sinoćnju utakmicu smo već arhivirali i okrenuli se maksimalno onoj narednoj protiv Širokog Brijega. Znam da su nezgodni, da nije lako igrati protiv njih, ali nadam se da ćemo uspjeti slaviti i nastaviti sa dobrim rezultatima."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dosad je Škrbić odigrao dvije utakmice u Premijer ligi BiH. U debiju je asistirao, da bi već u sljedećoj postigao gol.

"Mogu da budem zadovoljan. Iza mene je duga pauza i nije se lako vratiti tek tako i odjednom dati gol, asistirati... Važno je da ide i Zrinjski, da pobjeđujemo", dodaje Škrbić kojem su period adaptacije mnogo olakšali Filipović i Rustemović s kojima je u prošlosti već imao priliku igrati.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi