Škrtel se vraća na veliku scenu, potpisuje za debitanta u Ligi prvaka

Iskusni defanzivac

Škrtel se vraća na veliku scenu, potpisuje za debitanta u Ligi prvaka

A. Čaušević

Martin Škrtel je skoro desteljeće predvodio odbranu Liverpoola, a nakon trogodišnje avanture u Fenerbacheu slobodan je igrač. 

Iskusni Slovak koji u decembru puni 35 godina bi se mogao vratiti na veliku scenu i ponovo igrati u Ligi prvaka.

Za defanzivca poznatog po agresivnom stilu igre zainteresovana je Atalanta, debitant u najjačem klupskom evropskom takmičenju.

Kontakti između igrača i kluba iz Bergama su već uspostavljeni, a obzirom da je Škrtel slobodan igrač član Serije A neće morati plaćati odštetu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Škrtel je kao fudbaler Liverpoola upisao 20-ak nastupa u Ligi prvaka i svojim iskustvom bi sigurno bio od koristi Atalanta.

Posljednje tri godine je igrao u Fenerbacheu, a ovog ljeta je odlučio da promijeni sredinu jer je odbio da produži ugovor s istanbulskim velikanom. Karijeru je počeo Trenčinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi