Skupo će ga koštati: Zarađuje milione, uskoro će u Liverpool, a ima lažnu vozačku dozvolu

Za nepovjerovati

Skupo će ga koštati: Zarađuje milione, uskoro će u Liverpool, a ima lažnu vozačku dozvolu

Fudbaler Leipziga Naby Keita je već postao poznat po raznim nestašlucima - kako na terenu, tako i van njega.

On će se narednog ljeta pridružiti ekipi Liverpoola u već dogovorenom i ozvaničenom transferu vrijednom čak 65 miliona eura, ipak neki potezi koje pravi sjajni veznjak su zaista neobjašnjivi.

Njega je, naime, sud u Leipzigu kaznio sa ukupno 250.000 eura (dnevne kazne od 5000 eura za period od 50 dana) i to zbog posjedovanja i davanja na uvid lažnih dokumenata.

Keita je tako u dva navrata, krajem 2016. i početkom 2017. godine, njemačkim vlastima na uvid dao lažnu vozačku dozvolu, koja je izrađena u njegovoj rodnoj Gvineji.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nakon što je utvrdio da je vozačka dozvola falsifikat, sud u Leipzigu je novčanu kaznu prilagodio primanjima ovog fudbalera, pa će ga odluka da se služi lažnim dokumentima skupo koštati.

Ipak, Keita je još i dobro prošao jer je sud prvobitno izrekao novčanu kaznu od 500.000 eura, ali je ona nakon žalbe umanjena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi