Skupština NFSBiH: Dosta uspješna 2012. godina
Foto: Nogometni savez BiH

Redovna sjednica

Skupština NFSBiH: Dosta uspješna 2012. godina

Edmir Škorić

Redovna sjednica Skupštine Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine počela je u 11 sati u hotelu Holiday Inn u Sarajevu.

Delegatima su prezentovani izvještaj o radu, kao i finansijski izvještaj za 2012. godinu,  odnosno plan  za narednu godinu. Prisustvovalo je 55 od 60 delegata.


Uvodnu riječ imao je predsjednik Elvedin Begić, a zatim je potpredsjednik Saveza Darko Ljubojević pohvalio rad u protekloj godini, te govorio u uspješnim akcijama naše krovne kuće nogometa.

Da je bilo više prostora na stadionu, bilo bi i više reklama

''Rezultati su bili odlični, posebno našeg seniorskog tima, mada je i mlada reprezentacija odigrala vrlo dobre kvalifikacije. Ti mladi momci uspjeli su se profilisati, i zaslužiti poziv selektora Safeta Sušića. Nakon duže pauze uspjeli smo organizovati i kampove za mlade fudbalere, što nam je izuzetno važno. Takmičenje u Premijer ligi prvi put je održano uz pokroviteljstvo generalnog sponzora. Sve više ličimo na jednu razvijenu fudbalsku zemlju, o čemu dovoljno svjedoče i brojevi. Ilustracije radi, da smo imali više prostora na stadionu prilikom utakmica našeg nacionalnog tima, i broj sponzora bio bi veći'', rekao je Ljubojević, dalje dodavši:

''Izgradnja trening centra je u završnoj fazi. Taj kompleks mnogo će nam olakšati rad u narednom periodu. Proteklu godinu pamtit ćemo i po posjeti predsjednika UEFA-e Michel Platini i zaista možemo reći da je 2012. godina za Fudbalski savez Bosne i Hercegovine bila uspješna.''

Pohvale od saveza iz susjednih zemalja

Nakon izlaganja potpredsjednika Saveza, riječ je uzeo Momir Tošić iz finansijskog sektora Fudbalskog saveza prezentiravši rezultata poslovanja za proteklih godinu dana. ''Sa dosta zadovoljstva ću reći da je za nas protekla godina finansijski bila jako uspješna. Savez je 2012. godinu okončao sa 437.000 KM razlike između prihoda i rashoda, ali u korist prihoda. Lijepo je znati da su nas savezi susjednih zemalja pohvalili jer smo sve u protekloj godini što se finansija tiče odradili po strogim propisima UEFA-e".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Predstavnik ovlaštene revizorske kuće Ranko Batinić ocijenio je revizorski izvještaj pozivitnim.

''U postupku revizije imali smo na raspolaganju kompletnu svu potrebnu dokumentaciju. Ostvarena su značajna poboljšanja u kvalitetu rada, i sve je rezultatiralo pozitivnim revizorskim izvještajem o radu Fudbalskog saveza za 2012. godinu. Ova činjenica ukazuje na kontinuirano prisustvo međunarodnih finansijskih standarda, ali to ne znači da ne može biti još bolje'', izjavio je Batinić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.