Sky Italia: Alisson ima novi klub, ali to nije Real

Redsi dovode Brazilca

Sky Italia: Alisson ima novi klub, ali to nije Real

Edmir Škorić

Sjajni brazilski golman Alisson Becker napustit će Romu i to je očigledno neminovnost.

Za Alissona, koji se proslavio prošle sezone na golu Rome, a bio je i prvi izbor u Brazilu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, odavno se zanima nekoliko velikana.

Glavnu bitku vodili su ili još vode finalisti Lige prvaka Real i Liverpool, ali Sky Italia navodi da je engleski tim bio konkretniji i uskoro se očekuje zvanična potvrda transfera.

Ekspert za transfere Gianluca Di Marzio je također objavio da je tranfser na pragu realizacije i da će Brazilac od naredne sezone braniti na golu Redsa, koji su imali posljednjih godina problema s jedinicom, a Jurgen Klopp je prelomio i odlučio na investiranje u dobrog čuvara mreže poslije očajnog izdanja Lorisa Kariusa u finalu Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navodno će Liverpool platiti 60 miliona eura uz 10 miliona bonusa, pa će transfer na kraju iznositi oko 70 miliona, mada je Roma pokušavala da zaradi najmanje 80 miliona eura na sjajnom golmanu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi