Slagao da je povrijeđen kako bi otišao na Maldive na odmor, a onda završio na transfer listi
Javio treneru da ima stomačnih problema i da ne može igrati protiv Sivasspora, a već sutradan je bilo jasno da je to bila jedna velika laž.

Izazvao bijes čelnika Galatasarayja

Slagao da je povrijeđen kako bi otišao na Maldive na odmor, a onda završio na transfer listi

E. Čaušević

Fudbaler Galatasarayja, Serdar Aziz, našao se u centru pažnje turske javnosti nakon što je klub odlučio da ga stavi na transfer listu za januarski prelazni rok.

Ovaj 28-godišnji defanzivac prošlog vikenda nije bio u konkurenciji za utakmicu Galate protiv Sivasspora koju je ovaj tim na kraju dobio sa 4:2. Azidz je bio poprilično standardan u dosadašnjem dijelu sezone jer je odigrao 15 utakmica u svim takmičenjima, no čini se da je njegova avantura u Galati završena.

Naime, Aziz je izazvao veliki bijes čelnika ovog kluba nakon što su shvatili da je slagao da je povrijeđen. On protiv Sivasspora nije igrao jer je javio da ima stomačnih problema i klub mu je dozvolio da odmori taj meč, a nisu ni slutili da je to plan da ranije ide na odmor.

Očito mu se nije igrao u posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva, te je slagao da je povrijeđen, a već sutra je njegova supruga objavila fotografiju kako odmaraju na Maldivima. Navijači Galate su odmah kritikovali ovo ponašanje, a kluba ga je žestoko kaznio.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Odlučeno je da će Aziz odmah biti stavljen na transfer listu i klub će ga gotovo sigurno prodati u januaru. Ukoliko se to ne desi i ne bude ponuda poručili su da će svakako ostatak sezone posmatrati s tribina.

Top Komentari

Babo
Jedno Veliko Bravo za Klub.
20 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti