Slamka spasa za Rizespor, remi Galatasaraya

Igrali Sesar i Hajrović

Slamka spasa za Rizespor, remi Galatasaraya

Slamku spasa uhvatio je tim Rizespora trijumfom nad Akhuisarom u 26. kolu Super lige Turske. U zanimljivom meču slavio je gostujući tim rezultatom 2:3.

Meč su bolje otvorili gosti, a pogodak za vodstvo Akhisara u osmom minutu postigao je Mezenga. Gosti u drugom poluvremenu kreću na sve ili ništa, a već nakon dva minuta igre u nastavku dolazi poravnanje.

Strijelac je bio Kweuke. Četiri minuta kasnije za potpuni preokret pogađa Korkmaz, a u 71. minutu za velikih 1:3 i Kose. Do kraja je domaćin ublažio poraz golom Akyuza.

Ivan Sesar odigrao je 75 minuta u poraženom timu.

U drugom susretu Konyaspor i Galatasaray podijelili su bodove, a mreže se nakon 90 minuta igre nisu tresle.

Izet Hajrović u igru je ušao deset minuta pred kraj.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Super liga Turske, 26. kolo:

Konyaspor – Galatasaray 0:0
Akhisar – Rizespor 2:3 (Mezenga 8., Akyuz 90./Kweuke 47., Korkmaz 51., Kose 71.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.