Slatka osveta odbačenog igrača: Crnov potopio Želju!
Tim Milomira Odovića je odigrao još jednu izuzetno lošu utakmicu. Bez ikakve dileme jasno je da je Željezničar u ogromnoj krizi

Četvrti uzastopni poraz tima sa Grbavice

Slatka osveta odbačenog igrača: Crnov potopio Želju!

M. Šljivak

Krupa je u 18. kolu Premijer lige BiH ugostila Željezničar i na kraju je slavila veliku pobjedu rezultatom 2:1.

Nijedan tim nije blistao u prvih 45 minuta, ali je Krupa svoju šansu iskoristila. Iako je Željezničar kontrolisao loptu u uvodnim minutama, domaća ekipa je u 14. minuti uspjela iz prve šanse da povede. Dujaković se ušetao u kazneni prostor, Veselinović ga je oborio i sudija Paradžik je pokazao na bijelu tačku. Odgovornost je preuzeo Ivan Crnov i pogodio je za 1:0.

Krupa se potom koncentrisala na odbranu svog gola i to su jako dobro činili. Željezničar nije imao nikakve ideje u igri prema naprijed i sve što su napravili u prvih 45 minuta je pokušaj preko Veselinovića u samom finišu prvog poluvremena, ali njegov udarac je otišao pored gola.

Domaći tim je igrao jako dobro u defanzivi i na kraju je sasvim zasluženo imao prednost od 1:0 nakon prvih 45 minuta meča.

Pokušao je Milomir Odović izmjenama na otvaranju drugog poluvremena nešto da napravi. Ušli su Vranješ i Dacić, ali nije to donijelo previše promjene u igri Željezničara koji je imao posjed lopte, no prilika za postizanje gola nije bilo.

Ipak, u 72. minuti bolja igra sarajevskog tima se isplatila i iz prve prave šanse su gosti došli do izjednačenja. Osmanković je šutirao, Kutić kratko odbija, a na pravom mjestu je Sulejman Krpić za 1:1.

Potom je Željo imao nekoliko opasnih napada, da bi Krupa iz ničega u 82. minuti došla do novog vodstva. Crnov je fantastično uposlio rezervistu Aganspahića koji pogađa za 2:1.

Otežao je gostima i crveni karton kojeg je Bakrač dobio u 84. minuti nakon udaranja Dujakovića, Krupa je imala zicere da završi posao u ovom meču, ali nisu uspjeli zabiti i treći gol. Ipak, zadržali su prednost i došli su do trijumfa.


Premijer liga BiH, 18. kolo:

Krupa - Željezničar 2:1 (Crnov 14'p, Aganspahić 82' / Krpić 72')

Krupa: Kutić, Makitan, Lukić, Dujaković, Marjanović, Palić, Dekić, S. Nikolić, Maksimović, Crnov, L.Nikolić.

Željezničar: Kjosevski, Čurjurić, Bakrač, Krpić, Zilić, Osmanović, Šabanadžović, Veselinović, Osmanković, Rodin, Jazvić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Raikkonen
Navijač sam Sarajeva iskren da budem ali pošto sam Sarajlija Želju gotovim tako da ima i takvih pitara odmah da objasnim ako nekome nešto nije jasno. Želim da kažem da je nedopustivo da se sa Željom dešavaju ovakve stvari i pod hitno nešto se mora mijenjati.
26 13
vanja8
Dobro Željo grabi ka doigravanju za opstanak,ako ovako nastavi smijesi mu se dogodine borba za titulu prvaka, ali 1.Federalne lige,tu su negdje sa Olimpikom
12 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi