Slaven Belupo prekinuo seriju remija, Krstanović zabio

Farmaceuti savladali Goricu

Slaven Belupo prekinuo seriju remija, Krstanović zabio

U sklopu 20. kola HNL-a danas su u Koprivnici snage odmjerili Slaven Belupo i Gorica.

Više razloga za slavlje na kraju je imao Slaven Belupo, koji je slavio rezultatom 2:0, te samim tim prekinuo seriju remiju po kojoj je do ove utakmice bio rekorder u Evropi (12 u 19 susreta).

Farmaceuti su odlično otvorili meč i do prednosti su došli već nakon četiri minute igre. Bačelić Grgić je izveo korner, lopta je išla visoko u kazneni prostor, a iz drugog plana natrčao je bh. napadač Ivan Krstanović i glavom pogodio mrežu pored nemoćnog Kahline za 1:0.

Vrlo brzo rezultat se na semaforu ponovo promijenio. U 13. minuti Slaven Belupo je udvostručio prednost, ovoga puta preko Puclina, a ispostavit će se da je to ujedno bio i posljednji gol na meču.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Rezultat je mogao biti i ubjedljiviji da Koprivničani u samom finišu utakmice nisu promašili najstrožiju kaznu.

Uz Krstanovića za Slaven Belupo je od prve minute igrao i Luka Menalo, dok su na drugoj strani od bh. nogometaša susret započeli Aleksandar Jovičić i Mario Marina.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi