Slaven Bilić kandidat za nasljednika Moyesa

Hoće li Hrvat u Premiership?

Slaven Bilić kandidat za nasljednika Moyesa

A. Haznadarević

Promjenja na klupi Manchester Uniteda i odlazak veliko Alexa Fergusona zasigurno će zatresti fudbalsko tržište, a prije svega zbog još jednog trenerskog mjesta koje je ostalo upražnjeno.

David Moyes je potpisao šestogodišnji ugovor sa Crvenim Đavoilima, pa su samim tim u Evertonu krenuli u veliku potragu za menadžerom, a sada su se pojavila i prva imena kandidata.

 

Engleski mediji kalkuliraju s nekoliko imena koji bi bili idealni za Everton. Među njima se ističu i bivši Unitedov napadač Ole Gunnar Solskjaer i Slaven Bilić, kojeg malo tko vidi sljedeće sezone u Lokomotivu. 

 

Bivši hrvatski izbornik imao bi priliku ponovo surađivati s Nikicom Jelavićem, a vratio bi se u klub za koji je igrao od 1997. do 2000. godine. Ono što Biliću ne ide u prilog su rezultati u ruskom prvenstvu u svojoj prvoj sezoni za kormilom moskovskog kluba. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

Osim njih spominju se i trener Wigana Roberto Martinez te Michael Laudrup. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.