Užasan početak Bilića u Kini: Danas je izgubio hrvatski derbi
Foto - EPA

Leko ga nadigrao

Užasan početak Bilića u Kini: Danas je izgubio hrvatski derbi

M. Šljivak

Shanghai Port savladao je u 2. kolu kineske Superlige ekipu Bijening Guoana sa 3:1.

Bio je ovo duel dvojice hrvatskih stručnjaka. Ivan Leko je na klupi Shanghaija, dok Slaven Bilić predvodi Beijing Guoan.

Na kraju je u ovom susretu uspješnio bio Leko čiji je tim slavio pobjedu od 3:1 uz zaista nestvarno otvaranje utakmice i dva gola u samo četiri minute.

Ricado Lopes je u prvoj minuti iskoristio sjajno dodavanje Aarona Mooyja i prekrasno zabija za prednost svog tima od 1:0.

Tri minute kasnije već je 2:0. Odbrana Beijinga pravi veliku glupost, lopta dolazi do Lopesa, a ovaj zabija za 2:0.

Ekipa Slavena Bilića u utakmicu se vraća u 22. minuti. Viera je zabio za 2:1, ali to je bilo sve od ekipe Slavena Bilića.

Tačku na pobjedu domaćeg tima stavio je u Lu Wenjun pogotkom za konačnih 3:1 i Ivan Leko je savladao sunarodnjaka na klupi protivničkog tima.

Treba svakako istaći da ulogu pomoćnika Leki u Shanhgaiju ima bh. trener Adnan Ćusstović.

Shanghai Port je maksimalan nakon dva kola i ima šest bodova, dok je Slaven Bilić doživio i drugi poraz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi