Watford u posljednjoj sekundi primio gol, shrvani Bilić otvorio dušu novinarima

Nakon remija kod Burnleya

Watford u posljednjoj sekundi primio gol, shrvani Bilić otvorio dušu novinarima

Esmer Oštraković

Ekipa Watforda više od mjesec dana nije upisala pobjed, a priliku za to imali su u 32. kolu Championshipa, međutim nisu uspjeli.

Oni su na gostovanju kod Burnleya odigrali 1:1, ali taj remi je došao na jako surov način. Naime, gol za poravnanje primili su u petoj minuti sudijske nadoknade.

Tako je nastavljen nize bez pobjede u prvenstv za ovu ekipu koju sa klupe predvodi Slaven Bilić. Oni u posljednjih pet utakmica imaju 4 remija i jedan poraz.

Oni su u posljednjih mjesec dana nazadovali tri pozicije, tačnije sa trećeg mjesta na tabeli pali su na šesto mjesto.

Upravo to šesto mjesto posljednje je na tabeli koje vodi u doigravanje za Premiership, a to je naravno glavni cilj Watforda.

Prva dva tima idu direktno u Premiership dok naredna četiri igraju doigravanje, te će jedan tim izboriti plasman u viši rang.

Veoma razočaran nakon utakmice bio je trener Watforda, Slaven Bilić.

"Ubili su nas. Uništilo me to što su nam pobjedu uzeli golom na samom kraju nadoknade. Bili smo tako blizu pobjede kod lidera, ali nismo izdržali još minutu nadoknade. Morali smo držati loptu u sredini i igrati s jedne strane na drugu i tako kontrolisati igru", rekao je Bilić, te je nastavio:

"Nismo to napravili. Da, uzeli smo bod, ali kada ovako primiš gol osjećaš se kao da si izgubio utakmicu. Igrači moraju biti razočarani, ja svakako jesam. I to jako. Ostalo je još mnogo bodova u igri, vidjet ćemo", završio je Bilić.

Jasno je da će Watford do kraja sezone boriti veliku bitnu za ulazak u doigravanje za Premijer ligu. Na kraju ostaje da vidimo da li će to uspjeti ovoj ekipi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi