Slaven Bilić se vratio u Englesku!

Preuzeo klupu WBA

Slaven Bilić se vratio u Englesku!

E. Čaušević

Hrvatski stručnjak Slaven Bilić od naredne sezone ponovo će trenirati klub u Engleskoj.

Danas je zvanično potvrđeno da je Bilić izabran za novog trenera WBA. Bilić je dobro poznato ime u Engleskoj s obzirom da je nekada igrao za West Ham, a ovaj tim je i trenirao prije nekoliko sezona.

Prethodni angažman imao je u Ittihadu iz Saudijske Arabije, ali je napustio ovaj klub kada je stigla ponuda iz Engleske. WBA je potvrdio da je Bilić novi trener i da će predvoditi ovaj tim u novoj sezoni Championshipa.

Bilić je sa engleskim klubom potpisao saradnju na dvije godine i glavni cilj u narednoj sezoni će biti povratak u Premiership. U dosadašnjoj trenerskoj karijeri ovaj 50-godišnjak još je trenirao Hajduk, Lokomotiv Moskva i Bešiktaš.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sretan sam što sam dobio ovu šansu. Želim da kao trener napredujem, ali da napreduje i WBA. Glavni cilj je povratak u Premiership i sigurno je da ćemo dati maksimum da to ostvarimo već u narednoj sezoni", rekao je Bilić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije