Slaven Bilić vratio WBA u Premiership!

Odigrano posljednje kolo regularnog dijela sezone

Slaven Bilić vratio WBA u Premiership!

Večeras je u Championshipu odigrano posljednje kolo regularnog dijela sezone. Leeds Unitedu se u Premiershipu priključio WBA koji je odigrao 2:2 proitv QPR-a. 

Ekipi koju s klupe predvodi hrvatski trener Slaven Bilić taj rezultat bio je dovoljan za plasman u najviši rang takmičenja jer su glavni konkurenti za drugu poziciju Brentford i Fulham izgubili odnosno odigrali neriješeno protiv Barnsleyja i Wigana.

Dakle, Brenford i Fulham će šansu za Premiership tražiti kroz play off koji će biti igran na Wembleyju, a u kojem će učestvovati još ekipe Cardiffa i Swanseaja.

Swansea se u play offu našao zahvaljujući pobjedi kod Readinga od čak 4:1, dok je Nottingham doživio potpuno neočekivan poraz kući od Stoke Cityja i na taj način izgubio šestu poziciju.

Iz lige su osim Hulla ispali Charlton i Wigan kojem je prethodno oduzeto 12 bodova. 

U rijetkim mečevima koji nisu mnogo rezultatski značili Milwall je pobijedio Huddersfield sa 4:1, Middlesbrough Sheffield sa 2:1, Derby Birmingham 3:1, dok su Bristol i Preston odigrali 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi