WBA ima sve u svojim rukama: Slaven Bilić ovaj put ne smije zaribati

Sve će se odlučiti u zadnjem kolu

WBA ima sve u svojim rukama: Slaven Bilić ovaj put ne smije zaribati

E. Škorić

Slaven Bilić i WBA sada imaju sve u svojim rukama i dobru priliku da se vrate u Premier ligu.

WBA je jučer neočekivano poražen od Huddersfielda s 2:1, a to je značilo da bi Brenftord u slučaju današnje pobjede na Britannia stadionu kod Stokea preskočio Bilićevu momčad i kolo prije kraja zauzeo drugo mjesto, koje vodi u viši rang.

Na sreću Bilića, Brentford je poražen na gostovanju kod Stokea, pa je kolo prije kraja WBA ostao drugi i sada ima sve u svojim rukama. Morat će u posljednjem kolu kod kuće dobiti QPR kako bi osigurao drugo mjesto.

U prilog WBA ide i to što je QPR osigurao opstanak i bit će rasterećen u posljednjoj utakmici sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Leeds United je osigurao titulu, prvo mjesto i promociju u Premier ligu. Brentford, koji je sam sebi danas izgleda presudio, morat će očito igrati dodatne kvalifikacije koje će odrediti trećeg putnika u viši rang.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti