Slaven časno ispao, Zvezda se provukla na Kipru

Evropska liga, treće pretkolo

Slaven časno ispao, Zvezda se provukla na Kipru

Edmir Škorić

Časno se od Evrope oprostio hrvatski predstavnik Slaven Belupo, koji je u Koprivnici s 2:1 savladao Athletic iz Bilbaa.

Athletic je u prvom susretu slavio s 3:1, a Koprivničanima je malo nedostajalo da prođu u play-off i naprave senzaciju.

 

Alen Maras je doveo Slaven u vodstvo nakon 28 minuta igre, ali su Baskijci došli do poravnanja na samom otvaranju drugog dijela, kada je Iker Munian iskoristio ubačaj Fernanda Llorentea. Novo vodstvo Slaven je stekao u 68. minuti pogotkom Marija Gregurina.

 

U samoj završnici jedan gostujući igrač je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, sudac se nije oglasio i, na neki način, oštetio hrvatsku momčad, koju ipak treba pohvaliti, jer joj je malo nedostajalo da senzacionalno izbaci finalistu ovog natjecanja iz protekle sezone.

 

Crvena zvezda je nakon "nule" u Beogradu istim rezultatom remizirala s Omonijom na Kipru, ali su crveno-bijeli bili uspješniji prilikom izvođenja jedanaesteraca. 

 

APOEL je slavio kod norveškog Aalesunda s 1:0 te se s ukupnim rezultatom 3:1 plasirao u play-off. Treći kiparski predstavnik, Anorthosis, nije uspio na svom terenu, iako je u gostima kod gruzijske Dila Gore slavio s 1:0. Gruzijci su ovoga puta bili ubjedljivi, slavili s 3:0 i izborili prolaz, iako je taj susret napušten.

 

Poljska Legia sustigla je zaostatak protiv Rieda (Austria), dok je Tromso nakon 1:1 s Metalug Donetskom, večeras slavio s 1:0 u Ukrajini. Twente je i ovaj put s 2:0 bio bolji od češke Mlade Boleslav. Norveški Rosenborg se provukao protiv švicarskog Servettea. Zbog gola u gostima prošao je dalje. 

 

 

Evropska liga, treće pretkolo:

Slaven - Athletic 2:1 (Maras 28, Gregurina 68/ Muniain 47)

Omonia - Crvena zvezda 0:0

Aalesund - APOEL 0:1 (Adorno 36)

Anorthosis - Dila Gori 0:3 (Vatsadze 54, Salukvadze 78, Vatsadze 82) *napušteno

Legia - Ried 3:1 (Saganowski 41, Radović 55, Ljuboja 63/ Zulj 76)

M. Donetsk - Tromso 0:1 (Prijović 9)

Mlada Boleslav - Twente 0:2 (Chadli 9, Fer 31)

Rosenborg - Servette 0:0

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.