Slaven postigao gol za pamćenje, ali je Sammir ušao i promijenio sve za finale Lokomotive

Zagrebački tim u finalu

Slaven postigao gol za pamćenje, ali je Sammir ušao i promijenio sve za finale Lokomotive

M. Šljivak

Lokomotiva iz Zagreba prvi je finalist hrvatskog Kupa. 

Lokosi su u prvom polufinalnom meču kao gosti u Koprivnici savladali domaći Slaven Belupo nakon preokreta rezultatom 1:3.

Domaći tim je odlično u šao u meč i u petoj minuti je poveo. Bruno Goda je s 25 metara raspalio po lopti, a ona završava u rašljama gola gostiju za prednost Slavena od 1:0.

Nakon ovog čudesnog gola domaćin nije stao. Stvorio je Slaven još nekoliko dobrih prilika, ali promjene rezultata nije bilo i na odmor se otišlo rezultatom 1:0.

U nastavku je Lokomotiva bolji tim. Ipak, nisu napravili previše do izjednačujućeg gola u 68. minuti kada je Čokaj na asistenciju Sammira pogodio za 1:1.

Rezervista Sammir je šest minuta kasnije pokazao da je veliki igrač. Stvorio je priliku za Uzunija, ali ovaj nije uspio zabiti.

Zato jeste Tolić u 79. minuti. Sammir ga je progirao, ovaj krasnim lobom pogađa mrežu domaćeg tima za 1:2.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Slaven je u finišu jurio po izjednačenje, ali nisu uspjeli, te su dosta prostora u odbranu domaćeg tima gosti iskoristili za treći gol. Konačan rezultat od 1:3 postavio je Uzuni i Lokomotiva je otišla u finale Kupa.

Protivnik će im biti pobjednik duela između Rijeke i Osijeka. Ovaj meč se igra sutra.

Promo

Top Komentari

pero98
Rabuzin je rijecki i ove godine.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi