Slavio je odlazak na SP, ali FIFA mu je spremila razočarenje
Kolumbija će na Mundijalu u Rusiji igrati u grupi s Japanom, Senegalom i Poljskom, ali je pitanje hoće li Cardona biti tamo.

Zbog rasističkog vrijeđanja Sona

Slavio je odlazak na SP, ali FIFA mu je spremila razočarenje

Edmir Škorić

Nedavno je održan žrijeb grupa za Svjetsko prvenstvo koje se narednog ljeta igra u Rusiji. Grupe su poznate, ali čini se da je jednom igraču bilo uzaludno radovanje?

Edwin Cardona je u prijateljskom susretu Kolumbije i Južne Koreje koji je odigran 10. novembra ove godine rukama rastistički gestikulirao Sonu, nogometašu Tottenhama i reprezentativcu Južne Koreje, što su snimile kamere i ovaj čovjek nije dobrodošao u Aziju.

Još veći problem može mu predstavljati činjenica da je Disciplinsko tijelo Svjetske nogometne federacije (FIFA) danas otvorilo istragu povodom ovog incidenta i moglo bi lak oda se desi da Cardona ostane bez Mundijala.

Iako je s Kolumbijom izborio odlazak na Mundijal, a njegova reprezentacija smještena je u grupi s Japanom, Poljskom i Senegalom, Cardona strahuje da će kazna biti žestoka i da će mu se zabraniti nastup na SP-u.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Nisam vidio tu njegovu gestu pa ne želim ni komentirati. Utakmica je bila tvrda i takve se stvari događaju na ovakvim utakmicama. No, ne mogu govoriti o nečemu što nisam vidio", zaključio je selektor kolumbijske nogometne reprezentacije Jose Pekerman nakon spomenute utakmice, a sada se čeka i konačni odgovor FIFA-e.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti