Slavio naslov Flamenga, sada mu prijeti izbacivanje iz ekipe?

Mladi Guga tema u Atletico MG-u

Slavio naslov Flamenga, sada mu prijeti izbacivanje iz ekipe?

Edmir Škorić

Nakon lude završnice Flamengo je sinoć u Peruu stigao do pobjede nad River Plateom i do naslova Copa Libertadoresa.

Oni su gubili od branitelja naslova, Rivera, s 1:0 do 89. minute, a onda je Gabriel Barbosa zabio dva pogotka za potpuni preokret i za veliko slavlje Brazilaca.

Za Flamengo je ovo drugi naslov prvaka Južne Amerike nakon što je prvi osvojio prije 38 godina, dok je River u svom sedmom finalu upisao treći poraz. Rekorder Copa Americe je argentinski Independiente sa sedam naslova prvaka.

Inače, naslov Flamenga slavi se širom ne samo Rio de Janeira, nego i Brazila. Čak je i nogometaš Atletico MG-a, Guga (21), na svom Instagram profillu objavio video u kojem je ludo slavio Flamengov naslov.

Video je ubrzo obrisao, ali moglo bi biti kasno, budući da su u klubu već saznali za njegov potez i 21-godišnjak bi mogao biti odstranjen iz tima.

Guga je porijeklom iz Rio de Janeira, ali nikada nije bio u Flamengu. Otkrio ga je Avai i od početka godine igra u Atletico MG-u, ali srce je očito negdje drugdje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi